11 Ağustos 2007 Cumartesi

Yeditepe Üniversitesinde mezuniyet töreni

yeditepe mezuniyet töreniYeditepe Üniversitesinden 2006-2007 akademik yılında mezun olan bin 890 öğrenci, Kayışdağı kampüsünde düzenlenen törenle uğurlandı.

Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Ahmet Serpil, üniversitenin kuruluşundan bugüne hızlı bir yükseliş yakaladıklarını belirterek, ''Tarihte hızlı yükselen her şey hızlı çökmüştür. Ancak biz kurumsallaşan yapımızla buna karşı duruyoruz'' dedi.

Artık ismi ''Bilgi Merkezi'' olan üniversite kütüphanesini her gün artan sayıda öğrencinin kullandığını ifade eden Serpil, ''Kütüphaneden faydalanan öğrenci sayısı Ocak'ta 46 bin iken, Haziran'da 142 bine çıktı. Bundan çok gururluyum. Bu rakamları rüyamda görsem inanmazdım'' diye konuştu.

Sadece kendi öğrencilerine değil, Türk gençlerinin tamamına güvendiğini dile getiren Serpil, mezunlara bundan sonraki hayatlarında başarılar diledi.

Mütevelli Heyeti Başkanı Bedrettin Dalan da Yeditepe Üniversitesini bir külliyeye benzeterek, burada en iyi eğitim olanaklarını sağladıklarını söyledi.

Dalan, üniversitenin 60'ı aşkın bölümü olduğunu ifade ederek, ''Kül, zaten hepsi demek. Külliye modeliyle kurduğumuz okulumuzun amacı, her branşta en iyi eğitimi vermektir. Ben şuna inanıyorum; Türk evladının elinde imkan olduğunda birçok şeyi başarabilir'' şeklinde konuştu.

Kaynak :Milliyet

Hiç yorum yok: